SKI.BG
     Четвъртък, 18 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!

 . бг ски новини
20 Октомври 2007 - 12:02
Банско - най-изгодна зимна оферта
изпрати на приятел Printer friendly версия

В днешния си брой британският вестник “Гардиън” се спира на пет зимни курорта като отбелязва колко е изгодно европейският турист да прекара почивката си там. Сред петте курорта е и българският град Банско.
Курортното градче Банско, отбелязва вестникът, цитиран от "Фокус", е радва на прилив на инвестиции и развитие на инфраструктурата. В същото време вестникът посочва: Най-приятна е почивката в това селище извън туристическия сезон, когато могат да се избегнат тълпите от други туристи и опашките пред лифтовете или туристическите агенции. Туристите могат да се възползват от лифт, ски-училище и ски под наем на прилични цени. В местните ресторанти се сервира огромна порция кебап за сума не по-голяма от 1 лира. Да дадете бакшиш на изпълнителите от фолк-оркестъра в ресторанта би било само във ваша полза, съветва вестникът читателите си. Сред останалите курорти, препоръчани от “Гардиън”, са Лапландия във Финландия, Нендаз в Швейцария, Аре в Швеция и Банф Алберта в Канада.

20 октомври 2007 / News.dir.bg

25 км писти строят в Пирин

25 км писти и 39 км туристически пътеки ще има в новия ски център в Пирин над Добринище. Това обявиха инвеститорите от дружеството "Орбел Дивелъпмънт". Ще бъде изградена и шесткилометрова кабинкова линия, която ще струва 10 милиона евро. Общата дължина на влековете и лифтовете ще е 22,5 км. Трасетата ще са 17, а зоната ще е разделена на три - ниска, средна и висока. Плътността на застрояване няма да е повече от 20-25%. Предвижда се и построяването на старинен квартал, заяви изпълнителният директор на дружеството Николай Галчев. Ски центърът трябва да е готов до 5 години.

Владимир Симеонов
в-к Стандарт, СЪБОТА, 20 Октомври 2007

Австрийци вдигат ски-база с 10000 легла

Австрийското дружество "Орбел дивелъпмънт" АД и българската строителна фирма "Галчев инженеринг груп" АД планират да изградят ски база край Добринище с капацитет от 10 000 легла.
Двете компании обединиха усилията си за работа по проекта и спечелиха конкурсната процедура на община Банско за инвеститор на зоната. Проектантският екип предвижда цялата територия на скизоната да обхване около 2 000 хектара с обща дължина на пистите и съоръженията около 22 500 метра, предаде Money.bg. Около 6 км ще бъде дължината на многоместната кабинкова въжена линия, която ще тръгва от Добринище и ще стига до хижа "Гоце Делчев". От там към района около хижа "Безбог" и едноименния връх и останалите писти ще водят седалкови въжени линии. Около 13 000 м от пистите и съоръженията ще попаднат върху терени, държавна собственост, а около 9000 м - в общински терени. Новите писти ще бъдат сдължина около 19 км, сега съществуващите са около 6 800 м. Предвиждат се в зоната да има около 39 км туристически пътеки, както и условия за вело- и други форми на туризъм. Според предварителните изчисления ще бъдат необходими около 40 млн. евро за изграждане на кабинковата линия и пистите.

19 октомври 2007 / News.dir.bg

В Пампорово тръгва нов лифт

С две нови писти и лифт ще стартира новият зимен сезон в курорта Пампорово. Ски трасетата ще се спускат от "Снежанка" и ще стигат до село Стойките, от центъра на което пък ще тръгва новият лифт. С него скиорите ще могат да се качват до хижа "Студенец" или пък да продължат към върха на телевизионната кула, откъдето тръгват почти всички писти. От 1 октомври започна и есенната профилактика на съоръженията в курорта. Основно се разглобяват и подменят всички важни части на въжените линии. По-голяма част от лифтовете в Пампорово са на водещи в бранша чужди производители и резервните части за тях се внасят по поръчка директно от чужбина. Разширена с 2 км е и системата за изкуствен сняг. Ще бъдат монтирани и 11 нови оръдия. Така общо съоръженията ще станат 16. Основният проблем за осигуряване на изкуствена настилка си остава ниското ниво на микроязовир "Снежанка", който захранва водната система на съоръженията.

Щиляна Чакърова
в-к Стандарт, СЪБОТА, 20 Октомври 2007

Скиорите ни бягат в Румъния
Родните курорти поскъпват с 10-15%, у комшиите ще е по-евтино

След осъществяването на проекта "Супер Боровец" условията за ски край Самоков ще привличат много нови туристи, надяват се местните.
Българските скиори ще прескачат до румънските курорти тази зима, прогнозират туроператори. Причината е, че там ще им излиза по-евтино, отколкото у нас. Засега има повече запитвания за курортите в Карпатите, отколкото за родните в Рила и Родопите, обясняват от туристическите агенции. 450 лева излиза шестдневен пакет в Пояна-Брашов, който е на 4 часа път от Русе. В цената са включени закуска, вечеря, курортна такса и ски застраховка. Петдневната карта за лифтовете е 85 евро. Но придвижването до пистите става значително по-бързо, отколкото у нас. За деца до 7 години почивката е безплатна.
В родните курорти цените ще са с 10-15% по-високи тази зима в сравнение с предишната, твърдят от бранша. Собствениците на хотели се оправдават с високата инфлация, поскъпването и прогнозите за много сняг през тази зима. Миналата година пакетите за чужденци с нощувката, закуската и вечерята, които предлагаха родните туроператори, излизаха средно около 450 евро на човек за седмица.
Още десетина дни зимните ни курорти ще работят с цените за летния сезон. В момента в Банско можете да нощувате и за 10-15 лв. в частна квартира. В разгара на сезона обаче за легло в частна къща ще трябва да броите поне 20 лв. Нощувка със закуска в 4-звездните хотели ще струва поне 60-80 лв. на вечер. За Коледа и Нова година цените стават по-солени. В Пампорово цените на хотелите също ще са по-високи. Нощувките в 4 и 5-звездните започват от 90 лв. нагоре. Предлагат се и пакети с 10-20% отстъпка.
Още през миналата година най-запалените скиори избраха пистите на съседите, където имаше сняг, за разлика от родните планини. Докато в Банско гърците се радваха на капамата и ракията, спортните натури нарамиха саковете за курортите в Карпатите. Родни туроператори дори пренасочиха чуждите групи към съседите, за да не си изгубят клиентите. Цените още тогава бяха съизмерими, обясняваха туроператори.

Щиляна Чакърова
Владимир Симеонов
Кремена Бедерева
в-к Стандарт, СЪБОТА, 20 Октомври 2007

336 за почивка в Алпите

336 евро струва промоционалният седмичен ски пакет в олимпийския курорт Зеефелд в Австрия. Тиролското курортно селце в Алпите е спечелило световна слава благодарение на дългите си над 25 км писти за ски бягане. За начинаещите с щеките има ски училище. От 1 декември до 26 януари плащате по 56 евро на човек за нощувка. Седмата вечер ви е бонус. Ако искате да съчетаете ските с разглеждане на Виена, може да изберете седмица срещу с включена ски карта срещу 500-600 евро. Ските в Италия излизат малко по-скъпо. Особено по време на коледните и новогодишните празници. Седмица в тризвезден хотел в зимните курорти на Ботуша тръгват от 940 до 1110 лева. Най-посещавани са ваканционните селища в Доломитите. Там може да си намерите и оферта за 280 евро за седмица през ноември. В разгара на сезона обаче ще трябва да броите за седемдневната си ваканция около 1500 евро. В цената е включено и използването на съоръженията.

Кремена Бедрева
в-к Стандарт, СЪБОТА, 20 Октомври 2007

Картата във Франция е над 300 евро за седмица

Почти всички френски курорти са завишили с над 10% цените за ски услугите за новия сезон. Перлите Шамони, Вал д'Изер, Алп Дюез се очаква да пуснат седмичните си карти с цени около 300 евро. Дневните пропуски за каране в тези курорти при всички положения няма да са под 60 евро. Ако българските фенове на ските решат да се поглезят и да покарат във Франция, то ще трябва да си приготвят поне още 1500 евро. Половината са за път, а останалите за тризвезден хотел, храна и кола под наем. Защото всеки един от тези курорти отстои минимум на 100 км от голямо летище.
Пистите са с обща дължина над 40 км и трудно могат да се повторят за ден.

Пламен Вълков
в-к Стандарт, СЪБОТА, 20 Октомври 2007


 

изпрати на приятел Printer friendly версия  

Следваща:
Обсъжда се проект за туристическа и ски зона Трявна – 23 Октомври 2007 - 18:26
БОК и "Цинер" подписаха договор за спортна екипировка до Ванкувър 2010 – 23 Октомври 2007 - 18:57
България пак ще иска зимна олимпиада – 11 Ноември 2007 - 19:10
Яница Костелич, Аамод и Жирардели откриват ски сезона в Банско – 12 Ноември 2007 - 12:47
Kурсове за ски и сноуборд инструктори, провеждани през сезон 2007/2008 – 12 Ноември 2007 - 17:00

Предходна:
Над 3 млн. лв. повече за спорт са заложени в проектобюджета на ДАМС за 2008-а – 18 Октомври 2007 - 11:17
Поскъпват лифтовете за Витоша – 16 Октомври 2007 - 10:41
Първа копка на Супер Боровец – 09 Октомври 2007 - 18:00
Церемония по Първа копка на проекта Супер Боровец – 05 Октомври 2007 - 15:06
Национален парк „Рила” получава сертификат за пълноправно членство в мрежата PAN Parks – 05 Октомври 2007 - 15:04

Powered by [xt] , PHP & MySQL

NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > Банско - най-изгодна зимна оферта > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре